Artikel Terkini

Lagi Ramai Tunai Zakat Sebelum Akhir Tahun, Lagi Ramai Asnaf Dapat Dibantu!

Lagi Ramai Tunai Zakat Sebelum Akhir Tahun, Lagi Ramai Asnaf Dapat Dibantu!
Lagi Ramai Tunai Zakat Sebelum Akhir Tahun, Lagi Ramai Asnaf Dapat Dibantu! 3

Tahukah anda yang hanya 26% sahaja atau kira-kira 364,000 pembayar zakat di Selangor. Sedangkan 1.4 juta penduduk Selangor layak berzakat tetapi belum terpanggil untuk melakukan kewajipan. Apa akan jadi agaknya kepada status kemiskinan di Selangor jika keseluruhan jumlah tersebut menjalankan tanggungjawab berzakat untuk zakat harta?

Menunaikan zakat ni adalah perkara wajib yang terkandung dalam Rukun Islam. Oh anda ingatkan zakat fitrah di bulan Ramadan sudah cukup untuk memenuhkan rukun Islam? Tidak.. Zakat fitrah hanyalah sebahagian daripada tanggungjawab anda.

Dalam Islam, berzakat terbahagi kepada dua, iaitu zakat fitrah dan zakat harta. Kedua-duanya wajib ditunaikan. Zakat fitrah di bulan Ramadan dan zakat harta sepanjang tahun. Ianya ibadah yang bersifat kebajikan kepada orang yang memerlukan seperti fakir, miskin dan orang yang dalam kesempitan hidup. Bayangkan jika kita semua di Selangor saling bantu membantu melalui zakat.. Semestinya banyak kehidupan yang mampu kita tambah baik bersama.

Screenshot 2023 12 26 at 8.07.20 PM 590x408

Rezeki Tak Pernah Cukup?

Pernah tak suatu hari anda merasa seperti rezeki tak cukup dan rasa tersangkut? Rasanya dah buat kerja sehabis baik dah tapi tetap juga merasa hati tak tenang dan jiwa kosong. Ada jer tak kena…hmm.

Kalau berniaga pula, mesti akan ada hari perniagaan anda kurang memberangsangkan. Tiba-tiba pula tu. Biasa jadi tak? Haa…mesti pernah kan?

Nak tahu tak kenapa? Ini mungkin disebabkan anda kurang berkongsi rezeki bersama orang lain terutamanya tanggungjawab dalam berzakat. Apa kata anda kongsikan sedikit hasil keuntungan anda tu untuk keberkatan dan kelancaran perniagaan. InshaAllah anda akan rasa kelainannya nanti. Jangan rasa rugi bila berzakat! Kalau tak percaya, cubalah!

Bantu Urusan Hidup

Sebenarnya kalau kita membayar zakat ni bukannya hanya dapat membantu orang lain di sekeliling, malah urusan hidup kita menjadi lancar dan diberkati.

Bayangkan orang lain tengah struggle nak cari duit untuk makan…dengan life kais pagi makan pagi, mungkin dengan bayaran zakat daripada kita ini dapat memberikan sinar harapan kepada mereka.

we 590x408

Jumlah kutipan yang lebih besar mampu untuk membantu memapah lebih ramai asnaf untuk terus berjuang keluar daripada kemiskinan. Pastinya kesan yang lebih besar akan dirasakan jika semua pihak menghulurkan bahagian masing-masing.

Dalam agama Islam pun ada mengajar kita untuk bersikap tolong-menolong antara satu sama lain. Jadi, melalui berzakat inilah salah satu tindakan yang anda boleh buat untuk menolong mengurangkan beban mereka.

Dengan bantuan zakat, sekurang-kurangnya mereka mendapat sedikit sebanyak sokongan moral dan kasih sayang daripada saudara sesama Islam. Melalui sistem zakat, golongan yang kekurangan dan dalam kesempitan dapat menyempurnakan serba sedikit kehidupan mereka sekeluarga.

Percaya atau tak, inilah tips dan cara mudah untuk anda ubah nasib. Biasakan diri dengan berkongsi seikhlas hati untuk keberkatan rezeki yang berpanjangan!

Layak Berzakat

Oh ya, untuk pengetahuan anda, hanya 26% sahaja atau kira-kira 364,000 pembayar zakat di Selangor, sedangkan 1.4 juta penduduk Selangor layak berzakat tetapi belum terpanggil untuk melakukan kewajipan.

Jadi kempen Kongsi Rezeki dengan Zakat dari Lembaga Zakat Selangor telah dilaksanakan bagi memberi ruang kepada pembayar zakat untuk menunaikan kewajipan mereka serta lebih cakna tentang zakat. Lagi ramai yang menunaikan zakat, lagi ramai yang boleh dibantu!

Kongsi Rezeki 2.5%

Kongsi Rezeki dengan zakat membawa konsep di mana perkongsian 2.5% anda melalui 10 jenis zakat harta itu memberi impak besar dan banyak perubahan dalam kehidupan asnaf yang memerlukan di Selangor.

2.5% perkongsian anda yang disalurkan melalui bantuan seperti bantuan makanan bulanan, bantuan rumah sewa dan bantuan pendidikan telah memberi kehidupan baru kepada sesetengah keluarga dan individu. Perkongsian anda boleh mengubah mereka dari penerima zakat kepada pembayar zakat in sha Allah.

See also  Jenazah Heikal selamat dikebumikan

Kempen ini adalah untuk mendorong warga Selangor bagi melunaskan zakat harta di hujung tahun.

Bantu Warga Selangor Bayar Zakat

LZS amat peka dengan keperluan anda sebagai pembayar zakat. Jadi bagi memudahkan urusan anda memenuhi tuntutan agama dan kewajipan zakat ini, aplikasi zakat serta Direct Debit dilaksanakan bagi membantu anda warga Selangor untuk menguruskan zakat secara atas talian atau online sahaja.

Tak perlu lagi beratur panjang di cawangan zakat ataupun mencari amil berdekatan. Melalui platform tersedia oleh LZS, anda boleh mengira zakat dengan tepat, membayar zakat dan dapatkan resit zakat hanya di hujung jari. Tidak perlu ragu-ragu kerana perkongsian anda akan sampai tepat pada tangan asnaf setelah agihan dilakukan oleh pihak Amil di LZS.

directdebitpendapatperniagaan 64BDF96612E86 590x590

Anda nak bayar zakat secara ansuran bulanan pun boleh! Urusan dalam menunaikan kewajipan membayar zakat itu telah dipermudahkan melalui potongan ‘Auto Debit’ yang telah disediakan. Medium ini memudahkan penduduk Selangor untuk kekal membayar zakat pendapatan secara istiqamah. Kesempurnaan zakat itu bukan sahaja pada zakat fitrah, tapi juga pada kesempurnaan zakat harta seseorang. Auto kan senang?

Menang Hadiah Menarik!

Oh ya gais, sebelum 31 Disember ini, wang tunai keseluruhan RM6,000 mungkin boleh menjadi milik anda jika anda bertuah ketika melunaskan zakat harta seperti zakat pendapatan atau zakat perniagaan.

Pembayar zakat di Selangor berpeluang memenangi hadiah menarik dan akan dikreditkan dalam akaun AKAUN AL AWFAR BANK ISLAM untuk memberi semangat bagi terus membayar zakat. Menerima dalam memberi dan berkongsi. Indahnya Islam kan? Jadi jangan lupa teruskan membayar zakat yer.

Keberkatan zakat itu bukan sahaja boleh dirasai dalam penambahan dan kesucian rezeki selepas berkongsi, tetapi nikmat apabila melihat orang lain bahagia dapat meneruskan hidup atas sedikit perkongsian kita. Sedikit bagi anda, segalanya buat mereka.

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next’);

window.fbAsyncInit = function() {
FB.init({
appId : ‘271636379888218’,
xfbml : true,
version : ‘v3.2’
});
FB.AppEvents.logPageView();
};

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, “script”, “facebook-jssdk”));

Lagi Ramai Tunai Zakat Sebelum Akhir Tahun, Lagi Ramai Asnaf Dapat Dibantu! 3
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source

Kontraktor Bina Rumah IBS

LPPSA Kelayakan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Rumah Kontena Pinjaman LPPSA Rumah Pasang Siap Kontena Murah Rumah Kabin Buat Rumah Atas Tanah Sendiri Pinjamana Perumahan Kerajaan Loan LPPSA Untuk Beli Rumah Kelayakan LPPSA Rumah Kontena Pasang Siap Rumah Pasang Siap Malaysia Rumah IBS Malaysia Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Selangor LPPSA Loan Kontraktor Rumah Kontraktor Rumah IBS Kontraktor Rumah IBS Di Selangor Kontraktor Bina Rumah di Batang Kali‎ Kontraktor Bina Rumah di Klang‎ Kontraktor Bina Rumah di 16 Sierra, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Ampang Jaya Kontraktor Bina Rumah di Ara Damansara Kontraktor Bina Rumah di Balakong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Baru Bangi Kontraktor Bina Rumah di Bandar Baru Klang Kontraktor Bina Rumah di Bandar Baru Selayang Kontraktor Bina Rumah di Bandar Botanic Kontraktor Bina Rumah di Bandar Bukit Puchong 1, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Bukit Puchong 2, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Bukit Puchong, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Bukit Tinggi Kontraktor Bina Rumah di Bandar Country Homes Kontraktor Bina Rumah di Bandar D’Alpinia, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Kinrara BK 1 Sehingga 6, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Mahkota Cheras Kontraktor Bina Rumah di Bandar Nusa Rhu Kontraktor Bina Rumah di Bandar Puchong Utama, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Puteri Puchong, Puchong Kontraktor Bina Rumah di Bandar Putra Permai Kontraktor Bina Rumah di Bandar Rasa Kontraktor Bina Rumah di Bandar Rinching Kontraktor Bina Rumah di Bandar Saujana Utama Kontraktor Bina Rumah di Bandar Seri Putra Kontraktor Bina Rumah di Bandar Sungai Buaya Kontraktor Bina Rumah di Bandar Sungai Long Kontraktor Bina Rumah di Bandar Sunway Semenyih Kontraktor Bina Rumah di Bandar Tasik Kesuma Kontraktor Bina Rumah di Bandar Teknologi Kajang Kontraktor Bina Rumah di Bandar Teluk Datok Kontraktor Bina Rumah di Bandar UtamaKontraktor Bina Rumah di Banting Kontraktor Bina Rumah di Batang Kali Kontraktor Bina Rumah di Batu 9 Cheras Kontraktor Bina Rumah di Batu Arang Kontraktor Bina Rumah di Bernam Jaya Kontraktor Bina Rumah di Bukit Antarabangsa Kontraktor Bina Rumah di Bukit Beruntung Kontraktor Bina Rumah di Bukit Gasing Kontraktor Bina Rumah di Bukit Komanwel Kontraktor Bina Rumah di Bukit Lanjan Kontraktor Bina Rumah di Bukit Raja Kontraktor Bina Rumah di Bukit RimauKontraktor Bina Rumah di Bukit Sentosa Kontraktor Bina Rumah di Bukit Tagar Kontraktor Bina Rumah di Bukit Tampoi Kontraktor Bina Rumah di Country Heights Kontraktor Bina Rumah di Damansara Damai Kontraktor Bina Rumah di Damansara Intan Kontraktor Bina Rumah di Damansara Jaya Kontraktor Bina Rumah di Damansara Perdana Kontraktor Bina Rumah di Damansara Utama Kontraktor Bina Rumah di Denai Alam Kontraktor Bina Rumah di Dengkil Kontraktor Bina Rumah di Dusun Tua Kontraktor Bina Rumah di Gombak SetiaKontraktor Bina Rumah di I-City Kontraktor Bina Rumah di Kajang Kontraktor Bina Rumah di Kalumpang Kontraktor Bina Rumah di Kampung Jenderam Hilir Kontraktor Bina Rumah di Kampung Kubu Gajah Dalam Kontraktor Bina Rumah di Kelana Jaya Kontraktor Bina Rumah di Kinrara Kontraktor Bina Rumah di Klang Kontraktor Bina Rumah di Kota Damansara Kontraktor Bina Rumah di Kuala Kubu Bharu Kontraktor Bina Rumah di Kuang Kontraktor Bina Rumah di Kwasa Damansara Kontraktor Bina Rumah di Lembah Beringin Kontraktor Bina Rumah di Mutiara Damansara Kontraktor Bina Rumah di Pandan Indah Kontraktor Bina Rumah di Pelabuhan Klang Kontraktor Bina Rumah di Pinggiran Cyberjaya Kontraktor Bina Rumah di Puchong, Selangor Kontraktor Bina Rumah di Bandar Puteri Bangi Kontraktor Bina Rumah di Rawang, Selangor Kontraktor Bina Rumah di Sungai Rinching Kontraktor Bina Rumah di Sabak, Selangor Kontraktor Bina Rumah di Sekinchan Kontraktor Bina Rumah di Selayang Kontraktor Bina Rumah di Semenyih Kontraktor Bina Rumah di Serendah Kontraktor Bina Rumah di Seri Kembangan Kontraktor Bina Rumah di Subang Bestari Kontraktor Bina Rumah di Subang Jaya Kontraktor Bina Rumah di Taman Tasik Semenyih Kontraktor Bina Rumah di Tanjung Sepat Kontraktor Bina Rumah di Teluk Datok Kontraktor Bina Rumah di Teluk Panglima Garang Kontraktor Bina Rumah di Tropicana Kontraktor Bina Rumah di UEP Subang Jaya Kontraktor Bina Rumah di Ulu Yam Kontraktor Bina Rumah di Gombak Kontraktor Bina Rumah di Hulu Langat Kontraktor Bina Rumah di Hulu Selangor Kontraktor Bina Rumah di Kuala Langat Kontraktor Bina Rumah di Kuala Selangor Kontraktor Bina Rumah di Petaling Jaya Kontraktor Bina Rumah di Sabak Bernam Kontraktor Bina Rumah di Sepang Kontraktor Bina Rumah di Selangor Kontraktor Bina Rumah di Kuala Lumpur Kontraktor Bina Rumah di Shah Alam Kontraktor Bina Rumah di Kapar Kontraktor Bina Rumah di Meru Kontraktor Bina Rumah di Puncak Alam Kontraktor Rumah Bina Rumah Pinjaman LPPSA Pengeluaran Kwsp Spesifikasi Rumah Rumah IBS Pelan Rumah Rekabentuk Rumah Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kontraktor Rumah Selangor Rumah Banglo Kos Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Syarat Bina Rumah Atas Tanah Sendiri LPPSA Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kelantan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Sarawak Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kerajaan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Sabah Pinjaman Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kedah Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kelantan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Selangor Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kedah Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Johor Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Terengganu Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Perak Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Sarawak Bina Rumah Atas Tanah Sendiri MelakaBina Rumah Atas Tanah Sendiri Negeri Sembilan Bantuan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kos Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Pinjaman Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Syarat Bina Rumah Atas Tanah Sendiri LPPSA Loan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Permohonan Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Cara Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Skim Bina Rumah Atas Tanah Sendiri 2021 Pakej Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kelebihan Bina Rumah Atas Tanah SendiriBina Rumah Bawah 100k Kelantan Bina Rumah Sendiri Kos Bina Rumah 2022 Kos Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kelantan Pengalaman Buat Loan Untuk Bina Rumah Bina Rumah Murah Kontraktor Bina Rumah Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Bina Rumah Bajet 50k Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Selangor Bina Rumah Sendiri Tanpa Kontraktor Bina Rumah Bajet 30k Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kedah Bina Rumah Bajet 10k Bina Rumah Bajet 50k Selangor Bina Rumah SendiriBantuan Bina Rumah Atas Tanah SendiriKos Bina Rumah 2022Kos Bina Rumah 20×30 Pinjaman Bina Rumah Atas Tanah SendiriPengalaman Buat Loan Untuk Bina Rumah Kalkulator Bina Rumah Sendiri Pengeluaran Kwsp Untuk Bina Rumah Loan LPPSA Untuk Bina Rumah Kos Bina Rumah Bajet Kos Bina Rumah Kampung Bina Ayat Rumah Tangga Binatang Di Dinding Rumah Pinjaman LPPSA Beli Tanah Pinjaman LPPSA Ubahsuai Rumah Pinjaman LPPSA Beli Rumah Pinjaman LPPSA Bina Rumah Pinjaman LPPSA Untuk Beli Tanah Pinjaman LPPSA Untuk Bina Rumah Pinjaman LPPSA Beli Tanah Pertanian Pinjaman LPPSA Jenis 5 Pinjaman LPPSA Atau Bank Semak Baki Pinjaman LPPSA Semakan Baki Pinjaman LPPSA Semak Baki Pinjaman LPPSA Sms Jenis Pinjaman LPPSA Syarat Pinjaman LPPSA Kelayakan Pinjaman LPPSA Jadual Kelayakan Pinjaman LPPSA Tuntutan Pindah Rumah Pinjaman LPPSA Syarat Pinjaman LPPSA Bina Rumah Borang Tuntutan Pindah Rumah Pinjaman LPPSA Pinjaman Perumahan LPPSA Pinjaman Ubahsuai Rumah LPPSA Pinjaman Kedua LPPSA Pinjaman Kedua LPPSA Untuk Ubahsuai Rumah Pinjaman Perumahan LPPSA Vs Bank Pinjaman Bank Ke LPPSA Pinjaman Bersama LPPSA Pengiraan Kos Bina Rumah Sendiri Cara Jimat Buat Rumah Sendiri Bina Rumah Sendiri Tanpa Kontraktor Pengalaman Bina Rumah Sendiri Kos Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Sabah Pinjaman Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kerajaan Kos Bina Rumah 20×30 Kos Bina Rumah Paling Murah 2022 Harga Upah Tukang Rumah 2022 Kos Bina Rumah Kampung Kos Bina Rumah Bajet Anggaran Kos Bina Rumah 3 Bilik Kos Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kalkulator Bina Rumah Sendiri Rate Loan Rumah Kelayakan Loan Rumah Pinjaman Perumahan Public Bank Interest Bank Loan Rumah 2023 Interest Loan Rumah 2023 Berapa Lama Bank Proses Loan Rumah Cara Kira Interest Loan Rumah Bank Loan Rumah Terbaik Interest Bank Loan Rumah Public Bank Loan Rumah Affin Bank Loan Rumah Letter Offer Bank Loan Rumah Rhb Bank Loan Rumah Calculator Hong Leong Bank Loan Rumah Mbsb Bank Loan Rumah Rhb Bank Loan Rumah Cimb Bank Loan Rumah Agrobank Loan Rumah Bank Mana Senang Lulus Loan Rumah Bank Rakyat Loan Rumah Bank Islam Loan Rumah Bank Terbaik Untuk Loan Rumah Bank Call Untuk Pengesahan Loan Rumah Bank Muamalat Loan Rumah Bank Yang Mudah Lulus Loan Rumah Bank Akan Call Untuk Loan Rumah Bank Mbsb Loan Rumah Bank Islam Loan Rumah Contact Number LPPSA

See also  ‘Influencer’ Dakwa Ada Restoran Guna Air Kencing Toyol Untuk Masak Kari, Persatuan Restoran Mamak Buat Laporan Polis

See also  ‘Influencer’ Dakwa Ada Restoran Guna Air Kencing Toyol Untuk Masak Kari, Persatuan Restoran Mamak Buat Laporan Polis